GIZ Grozd Plasttehnika združuje najpomembnejša podjetja in spremljajoče institucije iz področja industrije plastike. Člani grozda obvladujejo najsodobnejše tehnologije in so optimalni partnerji za osvajanje novih izdelkov in komponent od zasnove izdelka, izdelave orodja do proizvodnje.

GIZ Grozd Plasttehnika ima bogate izkušnje z razvojem, svetovanjem in izobraževanjem na področju predelave plastike in drugih naprednih materialov in tehnologij ter povezovanjem podjetij v skupne projekte. Zaradi bogate mreže R&R in MSP partnerjev predstavlja grozd zelo dober povezovalni člen za povezavo s slovenskimi podjetji s področja predelave naprednih materialov. Grozd ima tudi bogate izkušnje s sodelovanjem na različnih nacionalnih in mednarodnih razvojnih projektih in obvladuje področja razvoja in industrijskih raziskav, zaščite intelektualne lastnine in vstopa na tuja tržišča.

Strateške razvojne usmeritve grozda

Ponudba grozda oziroma njegovih članov je partnerstvo od zasnove izdelka in izdelave orodja do proizvodnje predvsem na sledečih področjih:

·         R&D projekti, predlogi, izvajanje in sodelovanje
·         razvoj izdelkov, opreme, orodij in postopkov
·         CAE in laserske tehnologije
·         konstruiranje in izdelava orodij
·         brizganje izdelkov, tudi GIT, 2K itd.
·         (ko)ekstrudiranje profilov, cevi, plošč in folij
·         termoformiranje, varjenje, tisk
·         kompozitni izdelki, RTM, pultruzija, avtoklav.

GIZ Grozd Plasttehnika omogoča povezave s potencialnimi kupci, predvsem pa tudi s partnerji v razvojnih projektih in z drugimi mrežami. Namen povezovanja je povečanje konkurenčnosti s sinergijo v razvojnih in marketinških aktivnostih, pretok znanja in informacij, ter s povezovanjem z drugimi omrežji omogočiti vključevanje v širše evropske projekte iz tehnologij prihodnosti.

Opis dejavnosti grozda

GIZ Grozd Plasttehnika postaja evropska oaza globalnih ponudnikov visokozahtevnih izdelkov / storitev plasttehnike in celostnih rešitev (ideja, razvoj, proizvodnja) za najzahtevnejše kupce na globalnem trgu. Poslanstvo grozda je zagotavljati pretok informacij, sodelovanje, sinergijo in sredstva za RR na področju proizvodnje in storitev, s ciljem rasti in večanja konkurenčne sposobnosti partnerjev. Podjetja grozda obvladujejo najmodernejše tehnologije s področja predelave plastike, izdelave in konstruiranja orodij, CAE, laserskih in orodjarskih tehnologij, nudijo razvoj izdelkov ter storitve iz tega področja.

 

Spletna stran uporablja le piškotke, ki so potrebni za delovanje storitve.